Siz de hayatı boyunca elmayı yanlış yemiş olanlardan mısınız? Elmanın bir çekirdeği olduğu ve bunun yenmeyeceği algısı ile yediğimiz elmaların aslında %30‘unun yenebilir haldeyken çöpe gittiği acı bir gerçek. Gelin bir değişiklik yapın ve elmanın bir çekirdeği olduğunu unutun! Her zaman yediğiniz şekilde yemek yerine bu defa yemeye elmanın üstünden ya da altından başlayın.
Tüm övgüyü brokolinin çiçekleri alırken, sapları yazık ki kendini çöpte bulur. Brokolili bir tarifi hazırlarken saplarını saklayın, buharda pişirin ya da kaynatın. Ardından tavada hafifçe kızarttığınız soğan, tuz, biber ve bol sebze ile birlikte püre haline getirerek oldukça lezzetli bir sebze çorbası hazırlayabilirsiniz.
Limonlar ve misket limonları da israftan nasibini alan gıdalar
arasında. Genellikle sadece suyunu kullandığımız ve kabuklarını nasıl
kullanabileceğimize dair akıl bile yürütmediğimiz ‘sulu’ gıdaların en
sık kullanılanlarından. Limonların suyunu kullandıktan sonra kabuklarını
dilimleyin ve içme suyunuzun içine atın. Tadını nasıl ferahlattığını
göreceksiniz. Rendeleyerek yemeklerin içinde de kullanabileceğiniz gibi
tazelik veren tadıyla farklı bir şekillendirici olarak da kullanılabiliz.
Havuçları saplarıyla birlikte satın aldığınızda aslında iki
sebzeyi tek bir gövdede almış oluyorsunuz. Saplarını ayıklayıp atmak
yerine bir sonraki sebze yemeğinizde kullanmak üzere saklayı.Kivi oldukça lezzetli gövdesinin yanında incecik kabuğunu soymaya çalışırken büyük bir kısmını da israf ettiğimiz gıdalardan. Kivi yiyeceğiniz zaman kivinin kabuğu da aslında yenebilir ve besin değeri de oldukça yüksektir – kabuğunu soymadan yemeyi deneyin
Kaynak: https://www.yesilist.com/farkinda-olmadan-israf-ettiginiz-8-gida/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder